Remember me
Over ons

Misschien heeft u het wel eens gehoord; u laat iets moois ontwerpen door een architect, maar eenmaal gebouwd lijkt het toch anders dan dat u had verwacht. Al sinds jaar en dag wordt er gebruik gemaakt van het traditionele ontwerpproces. Tekeningen worden in 2D gemaakt, welke voor een leek soms moeilijk leesbaar en onduidelijk zijn. Een ander nadeel is dat op de traditionele werkwijze snel tekenfouten kunnen worden gemaakt. Het gevolg is hogere faalkosten bij aannemers en grotere kans op ontwerp- en bouwfouten. Bij Veldman Architecten willen we dit voorkomen. Wij hebben een eigen persoonlijke werkwijze ontwikkeld waar 3D central staat. Door onze onderscheidende werkwijze voorkomen we verrassingen achteraf en brengen we ontwerp- en bouwfouten omlaag.

Visie

Onze werkwijze weerspiegeld zich in onze visie. Veldman Architecten staat voor kwaliteit, duurzaamheid, vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Wij kenmerken ons doordat wij goed luisteren naar onze klanten en op basis van die informatie een doordacht ontwerp maken, met een sausje Veldman Architecten erover. De locatie staat bij ons centraal. Vanuit onze stedenbouwkundige en planologische achtergrond proberen we elk ontwerp perfect in de omgeving in te passen. Met gebruik van kwaliteit hoogwaardige en duurzame materialen waarborgen we ook de het bouwwerk ook in de toekomst nog de uitstraling heeft die we vooraf bedacht hebben.

Innovatief ontwerpproces

Wij kunnen u optimaal inzichtelijk maken wat de architect ontworpen heeft. 2D Plattegronden, gevel en doorsneden worden wel gemaakt, maar die zijn vooral bedoeld voor de expert. U krijgt van ons een interactief 3D model waarmee u thuis op het gemak virtueel door het ontwerp heen kunt lopen. Hiermee krijgt u niet alleen een realistische weergave van het ontwerp, maar u kunt ook maximaal meedenken in de ontwerpkeuzes die worden gemaakt. Na het ontwerp blijven we voor u klaar staan. Wij vinden een persoonlijke aanpak belangrijk en willen u begeleiden van ontwerp tot oplevering. We kunnen werkzaamheden intern begeleiden binnen Proso Groep, een samenwerkingsverband van verschillende bouwgerelateerde bedrijven waar wij ook onderdeel van uitmaken. Mochten we de expertise niet binnenshuis hebben, dan maken we gebruik partijen waarvan wij elkaar werkwijze goed kennen en geregeld mee samenwerken.

Werkgebied

Ons overzicht van projecten laat het al zien, wij zijn in Zeeland gevestig, maar onze werkzaamheden gaan tot ongeveer het midden van het land. Met onderandere deze projecten hebben we tal van opdrachtgevers blij gemaakt, zoals particulieren, aannemers, ontwikkelaars en gemeenten. Wij staan klaar voor kleine en grote uitdagingen in de architectuur en stedenbouw zoals een ontworpen carport tot een kantorencomplex of seriematige woningbouw.

 

Energieneutraal en passief bouwen specialisme Veldman Architecten

Gespecialiseerd in energieneutraal bouwen

In 2020 wordt het vanuit de overheid verplicht om zo goed als energieneutraal te bouwen. Wij lopen hierop vooruit. Wij ontwerpen gebouwen die ruim voldoen aan de EPC-eis, maar ook gebouwen die volledig energieneutraal of passief zijn. Onze visie hierin is dat een bouwwerk een ‘warme geïsoleerde jas’ aankrijgt en slim gepositioneerd wordt. Hierdoor ligt er een goede basis om met kleinschalig technische installaties een (zelfvoorzienend) energie-efficiënt bouwwerk te realiseren.

Kennis van regelgeving

Door onze uitgebreide kennis van bestemmingsplannen en vergunningsvrij bouwen, zijn wij in staat een optimale balans te maken tussen vergund en vergunningsvrij. Door met deze knoppen te draaien bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een kleiner plan te laten vergunnen zodat de bouwleges laag blijven, of juist een plan waar in de toekomst nog (veel) ruimte overblijft om vergunningsvrij uit te kunnen breiden.

 

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Neem contact met ons op