Het ontstaan

Veldman Architecten is opgericht door Erwin Veldman. Van jongs af aan is Erwin iemand die van creëren houdt. Met afgeronde studies aan de HZ University of Applied Sciences (2001-2005) en aansluitend hierop een studie architectuur aan de Technische Universiteit Delft (2005-2008). Hierna is Erwin begonnen als zelfstandig architect en parallel hieraan als stedenbouwkundige bij gemeente Middelburg, waarvoor grotere uitbreidingsplannen ontworpen moesten worden. Erwin heeft het portfolie van Veldman Architecten in de loop der jaren flink uitgebreid en heeft het bedrijf laten groeien tot een competitief architectenbureau met een ervaren team van architecten en bouwkundigen.

Architect Erwin Veldman

Hier staat ons architecten bureau om bekend

Ons DNA

Veldman Architecten staat voor kwaliteit, duurzaamheid, vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Wij kenmerken ons doordat wij goed luisteren naar onze klanten en op basis van die informatie een doordacht ontwerp maken, met een sausje Veldman Architecten erover. Met een team van architecten en bouwkundigen hebben we een portfolio van zowel kleine als grote projectontwikkelingen opgebouwd en vele opdrachtgevers tevreden gemaakt.

Al vanaf het begin richt Veldman Architecten zich op duurzame en energieneutrale bouwwerken. Met onze lange ervaring op dit gebied kunnen we voor zowel een klein als groot budget een doordacht duurzame ontwerp realiseren. Daarnaast staat bij Veldman Architecten 3D centraal. Door het ontworpen bouwwerk in alle fasen in 3D te tekenen, bouwen we het bouwwerk eigenlijk twee keer. De eerste keer vooraf virtueel in 3D, waardoor we vooraf de bouwfouten eruit kunnen halen. Zo bieden wij een hoge kwaliteit aan.

Ons team

Veldman architecten heeft een team van deskundigen bestaande uit meerdere architecten en bouwkundigen. Aan elk project wordt de geschikte architect en bouwkundige gekoppeld welke het project volgens onze werkwijze tot een goed einde zal brengen. Met ons team kunnen we kleine en middelgrote ontwikkelingen aan en bieden we continuïteit.

 Unieke werkwijze

Wij kunnen u direct inzichtelijk maken wat de architect ontworpen heeft. Uw ontwerp werken wij uit als een 3D model en hieraan koppelen wij alles. Indien benodigd kunnen we diverse berekeningen via dit 3D model uitvoeren, zoals schaduw, lichtintensiteit, etc. Ook 2D Plattegronden, gevel en doorsneden worden uit dit 3D model gehaald, maar die zijn vooral bedoeld voor de expert. Bij ons op kantoor bespreken we het ontwerp met behulp van een 3D model waar u (met een VR-bril) virtueel doorheen kunt lopen.

Innovatieve werkwijze Veldman Architecten

Onze werkwijze maakt ons uniek doordat wij opmerkingen die u heeft direct in het gesprek in 3D aanpassen, zodat u direct een weloverwogen keuze kunt maken. Belangrijke informatie of aandachtspunten worden in uw persoonlijke online projectmap bijgehouden, zodat ze niet vergeten worden. Dit geldt ook voor de bestandsuitwisseling, zodat alle nieuwste versies makkelijk terug te vinden zijn, en u geen probleem heeft dat een groot bestand na een week niet meer te downloaden is.

 Kennis van regelgeving

Door ruimte werkervaring bij gemeenten hebben we handige kennis opgedaan en weten we hoe de hazen lopen. We weten niet alleen veel over bestemmingsplannen en vergunningsvrij bouwen, wij zijn in staat een optimale balans te maken tussen vergund en vergunningsvrij. Door slim met deze knoppen te draaien zorgen we ervoor dat de bouwleges laag blijven of dat u maximale bouwmogelijkheden voor de toekomst overhoudt.

Specialisme

Sinds 2021 is de BENG-norm verplicht. Dit is een afkorting voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen en is een gewijzigde en verscherpte eis. Wij lopen hierop vooruit. Wij ontwerpen al ruim 15 jaar gebouwen die ruim voldoen aan deze BENG-eis, dit zijn gebouwen die volledig energieneutraal of passief zijn. Onze visie hierin is dat een bouwwerk een ‘warme geïsoleerde jas’ aankrijgt en slim (op de zon) ontworpen wordt. Hierdoor ligt er een goede basis om met kleinschalig technische installaties een (zelfvoorzienend) energie-efficiënt bouwwerk te realiseren.

Ons werkgebied

Ons overzicht van projecten laat het al zien, wij zijn in Zeeland gevestigd, maar onze werkzaamheden gaan tot ongeveer het midden van het land. Met onder andere deze projecten hebben we tal van opdrachtgevers tevreden gemaakt, zoals particulieren, aannemers, ontwikkelaars, bedrijven en gemeenten. Wij staan klaar voor kleine en grote uitdagingen in de architectuur en stedenbouw van een ontworpen carport tot een kantorencomplex of seriematige woningbouw.


Veldman Architecten

Veldman Architecten B.V.

Nieuwe Kleverskerkseweg 15

4338 PP Middelburg (Zeeland)

info@veldmanarchitecten.nl

0118-233333

Copyright © Veldman Architecten B.V. Alle rechten voorbehouden.