Remember me
Over ons

Ons architectenbureau

Veldman Architecten staat voor kwaliteit, duurzaamheid, vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Wij kenmerken ons doordat wij goed luisteren naar onze klanten en op basis van die informatie een doordacht ontwerp maken, met een sausje Veldman Architecten erover. Met een team van bouwkundigen hebben we een portfolio van zowel kleine als grote projectontwikkelingen opgebouwd en vele opdrachtgevers tevreden gemaakt.

Al vanaf het begin richt Veldman Architecten zich op duurzame en energieneutrale bouwwerken. Met onze lange ervaring op dit gebied kunnen we voor zowel een klein als groot budget een doordacht duurzame ontwerp realiseren. Daarnaast staat bij Veldman Architecten 3D centraal. Door het ontworpen bouwwerk in alle fasen in 3D te tekenen, bouwen we het bouwwerk eigenlijk twee keer. De eerste keer vooraf virtueel in 3D, waardoor we vooraf de bouwfouten eruit kunnen halen. Zo bieden wij een hoge kwaliteit aan.

Ons team

Veldman architecten heeft een team van deskundigen bestaande uit twee architecten, een landschapsarchitect, een constructeur en een bouwkundige. Met ons team kunnen we grotere projectmatige ontwikkelingen aan en bieden we continuïteit.

Werkgebied

Ons overzicht van projecten laat het al zien, wij zijn in Zeeland gevestigd, maar onze werkzaamheden gaan tot ongeveer het midden van het land. Met onder andere deze projecten hebben we tal van opdrachtgevers tevreden gemaakt, zoals particulieren, aannemers, ontwikkelaars en gemeenten. Wij staan klaar voor kleine en grote uitdagingen in de architectuur en stedenbouw zoals een ontworpen carport tot een kantorencomplex of seriematige woningbouw.

Gespecialiseerd in duurzaam bouwen

Energieneutraal en passief bouwen specialisme Veldman Architecten

Sinds 2021 is de BENG-norm verplicht. Dit is een afkorting voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen en is een gewijzigde en verscherpte eis. Wij lopen hierop vooruit. Wij ontwerpen al ruim 15 jaar gebouwen die ruim voldoen aan deze BENG-eis, dit zijn gebouwen die volledig energieneutraal of passief zijn. Onze visie hierin is dat een bouwwerk een ‘warme geïsoleerde jas’ aankrijgt en slim (op de zon) ontworpen wordt. Hierdoor ligt er een goede basis om met kleinschalig technische installaties een (zelfvoorzienend) energie-efficiënt bouwwerk te realiseren.

Kennis van regelgeving

Door onze uitgebreide kennis van bestemmingsplannen en vergunningsvrij bouwen, zijn wij in staat een optimale balans te maken tussen vergund en vergunningsvrij. Door slim met deze knoppen te draaien zorgen we ervoor dat de bouwleges laag blijven of dat u maximale bouwmogelijkheden voor de toekomst overhoudt. 

Ontstaan

Architect Erwin Veldman

Het architectenbureau Veldman Architecten is opgericht door Erwin Veldman. Van jongs af aan is Erwin iemand die van creëren houdt. Het creëren van een aantrekkelijke leefomgeving trok Erwin het meeste aan en is daarom in 2001 de studie bouwkunde gestart aan de HZ University of Applied Sciences en aansluitend hierop de studie architectuur aan de Technische Universiteit Delft welke hij in 2008 succesvol heeft afgerond. Na zijn studie is Erwin begonnen als zelfstandig architect voor vooral één ontwikkelaar en daarnaast heeft hij ervaring opgedaan als stedenbouwkundige bij gemeente Middelburg, waarvoor grotere uitbreidingsplannen ontworpen moesten worden. Erwin heeft zijn portfolio in de loop der jaren flink uitgebreid en is met het bedrijf Veldman Architecten steeds meer op de voorgrond getreden om zo een breder scala aan opdrachtgevers aan te trekken om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

 

Interactief 3D model met VR Veldman Architecten


Innovatief ontwerpproces

Wij kunnen u direct inzichtelijk maken wat de architect ontworpen heeft. Uw ontwerp werken wij uit als een 3D model en hieraan koppelen wij alles. Indien benodigd kunnen we diverse berekeningen via dit 3D model uitvoeren, zoals schaduw, lichtintensiteit, etc. Ook 2D Plattegronden, gevel en doorsneden worden uit dit 3D model gehaald, maar die zijn vooral bedoeld voor de expert. Bij ons op kantoor bespreken we het ontwerp met behulp van een 3D model waar u (met een VR-bril) virtueel doorheen kunt lopen. Onze werkwijze maakt ons uniek doordat wij opmerkingen die u heeft direct in het gesprek in 3D aanpassen, zodat u direct een weloverwogen keuze kunt maken. Belangrijke informatie of aandachtspunten worden in uw persoonlijke online projectmap bijgehouden, zodat ze niet vergeten worden. Dit geldt ook voor de bestandsuitwisseling, zodat alle nieuwste versies makkelijk terug te vinden zijn, en u geen probleem heeft dat een groot bestand na een week niet meer te downloaden is.

Interactief 3D model met VR Veldman Architecten

Na de ontwerpfase blijven we voor u klaar staan. Wij vinden een persoonlijke aanpak belangrijk en willen u begeleiden van ontwerp tot oplevering. We kunnen werkzaamheden intern begeleiden binnen Bouwteam Proso, een samenwerkingsverband van verschillende bouwgerelateerde bedrijven waar wij ook onderdeel van uitmaken. Mochten we de expertise niet binnenshuis hebben, dan maken we gebruik partijen waarvan wij elkaar werkwijze goed kennen en geregeld mee samenwerken.

 

Vooruitstevend architectenbureau

Veldman Architecten

Veldman Architecten is een innovatief architectenbureau uit Zeeland voor particulieren, bedrijven en overheid, dat gespecialiseerd is in het energieneutraal bouwen. Met onze verfijnde 3D werkwijze maken we met de nieuwste 3D technieken doordachte ontwerpen en kunnen we zeer efficiënt en doeltreffend werken. Heeft u bouwplannen? Wij komen graag vrijblijvend met u in gesprek.

Neem contact met ons op!

Veldman Architecten

Veldman Architecten

Nieuwe Kleverskerkseweg 15

4338 PP Middelburg (Zeeland)

info@veldmanarchitecten.nl

0118-233333