Remember me
Over ons

Misschien heeft u het wel eens gehoord; u laat iets moois ontwerpen door een architect, maar eenmaal gebouwd lijkt het toch anders dan dat u had verwacht. Al sinds jaar en dag wordt er gebruik gemaakt van het traditionele ontwerpproces. Tekeningen worden in 2D gemaakt, welke voor een leek soms moeilijk leesbaar en onduidelijk zijn. Een ander nadeel is dat op de traditionele werkwijze snel tekenfouten kunnen worden gemaakt. Het gevolg is grotere kans op ontwerp- en bouwfouten wat aanzienlijke meerkosten tijdens de bouw oplevert. Bij Veldman Architecten willen we dit zo veel mogelijk voorkomen. Wij hebben een eigen persoonlijke werkwijze ontwikkeld waar 3D centraal staat. Door onze onderscheidende werkwijze voorkomen we verrassingen achteraf en brengen we ontwerp- en bouwfouten omlaag.

Visie

Onze werkwijze weerspiegeld zich in onze visie. Veldman Architecten staat voor kwaliteit, duurzaamheid, vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Wij kenmerken ons doordat wij goed luisteren naar onze klanten en op basis van die informatie een doordacht ontwerp maken, met een sausje Veldman Architecten erover. De locatie staat bij ons centraal. Met onze uitgebreide stedenbouwkundige en planologische ervaring proberen we elk ontwerp perfect in de omgeving in te passen. Met gebruik van kwaliteit hoogwaardige en duurzame materialen waarborgen we ook de het bouwwerk ook in de toekomst nog de uitstraling heeft die we vooraf bedacht hebben.

Werkgebied

Ons overzicht van projecten laat het al zien, wij zijn in Zeeland gevestig, maar onze werkzaamheden gaan tot ongeveer het midden van het land. Met onderandere deze projecten hebben we tal van opdrachtgevers blij gemaakt, zoals particulieren, aannemers, ontwikkelaars en gemeenten. Wij staan klaar voor kleine en grote uitdagingen in de architectuur en stedenbouw zoals een ontworpen carport tot een kantorencomplex of seriematige woningbouw.

Gespecialiseerd in energieneutraal bouwen

Energieneutraal en passief bouwen specialisme Veldman Architecten

In 2020 wordt het vanuit de overheid verplicht om zo goed als energieneutraal te bouwen. Wij lopen hierop vooruit. Wij ontwerpen gebouwen die ruim voldoen aan de EPC-eis, maar ook gebouwen die volledig energieneutraal of passief zijn. Onze visie hierin is dat een bouwwerk een ‘warme geïsoleerde jas’ aankrijgt en slim gepositioneerd wordt. Hierdoor ligt er een goede basis om met kleinschalig technische installaties een (zelfvoorzienend) energie-efficiënt bouwwerk te realiseren.

Kennis van regelgeving

Door onze uitgebreide kennis van bestemmingsplannen en vergunningsvrij bouwen, zijn wij in staat een optimale balans te maken tussen vergund en vergunningsvrij. Door slim met deze knoppen te draaien zorgen we ervoor dat de bouwleges laag blijven, dat bespaard u honderden en in sommige gevallen zelfs duizenden euro's!

 

Innovatief ontwerpproces

Interactief 3D model met VR Veldman Architecten

 

Wij kunnen u direct inzichtelijk maken wat de architect ontworpen heeft. Uw ontwerp werken wij uit als een 3D model en hieraan koppelen wij alles. Indien benodigd kunnen we diverse berekeningen via dit 3D model uitvoeren, zoals schaduw, lichtintensiteit, etc. Ook 2D Plattegronden, gevel en doorsneden worden uit dit 3D model gehaald, maar die zijn vooral bedoeld voor de expert. Bij ons op kantoor bespreken we het ontwerp met behulp van een 3D model waar u (met een VR-bril) virtueel doorheen kunt lopen. Onze werkwijze maakt ons uniek doordat wij opmerkingen die u heeft direct in het gesprek in 3D aanpassen, zodat u direct een weloverwegen keuze kunt maken. Belangrijke informatie of aandachtspunten worden in uw persoonlijke online projectmap bijgehouden, zodat ze niet vergeten worden. Dit geldt ook voor de bestandsuitwisseling, zodat alle nieuwste versies makkelijk terug te vinden zijn, en u geen probleem heeft dat een groot bestand na een week niet meer te downloaden is.

Interactief 3D model met VR Veldman Architecten

Na de ontwerpfase blijven we voor u klaar staan. Wij vinden een persoonlijke aanpak belangrijk en willen u begeleiden van ontwerp tot oplevering. We kunnen werkzaamheden intern begeleiden binnen Proso Groep, een samenwerkingsverband van verschillende bouwgerelateerde bedrijven waar wij ook onderdeel van uitmaken. Mochten we de expertise niet binnenshuis hebben, dan maken we gebruik partijen waarvan wij elkaar werkwijze goed kennen en geregeld mee samenwerken.

 

Vooruitstevend architectenbureau

Veldman Architecten

Veldman Architecten is een innovatief architectenbureau uit Zeeland voor particulieren, bedrijven en overheid, dat gespecialiseerd is in het energieneutraal bouwen. Met onze verfijnde 3D werkwijze maken we met de nieuwste 3D technieken doordachte ontwerpen en kunnen we zeer efficiënt en doeltreffend werken. Heeft u bouwplannen? Wij komen graag vrijblijvend met u in gesprek.

Neem contact met ons op!

Veldman Architecten

Veldman Architecten

Zandstraat 2

4331 ND Middelburg (Zeeland)

info@veldmanarchitecten.nl

0118-233333